Jdi na obsah Jdi na menu

Recepty na kloubní potíže a karpální tunel

 
 
Aloe jako obklad při kloubních potížích – záněty, výrony, atd.
1 x 160ml sklenička Alpy – francovka LESANA
10 tablet acylpyrinů
4 hřebíčky
5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera - cca 10 dkg
Alpu vlijeme do zavařovací sklenice do které nasypeme 10 acylpyrinů, pokrájené listy aloe a rozmixujeme (tyčový mixer). Sklenici uzavřeme a dáme na 3 dny do chladné tmavé spíže a občas protřepeme.
Po 3 dnech je obklad připraven posloužit bolavým kloubům a sice, na mul nebo plátýnko dáme kaši z aloe, kterou přiložíme na bolavé místo přikryjeme mikroténem a převážeme. Obklad je vhodný na noc - je dost ostrý. Kdo má choulostivější pokožku, tak je vhodné před obkladem místo namazat kostivalovým krémem.
 
Karpální tunel - tento recept jsem dostala emailem a je vyzkoušený.

Syndrom karpálního tunelu (ekvivalentně kanálu) je nejčastějším útlakovým syndromem na horní končetině vůbec.
Vzniká dlouhodobým stlačením tzv. středového nervu (nervus medianus) v oblasti zápěstí právě v prostoru nazývaném karpální tunel. Útlak nervu má za následek postupně narůstající bolesti, brnění a další příznaky podstatně zhošující kvalitu života. Onemocnění postihuje častěji ženy než muže a jeho výskyt narůstá.

 

 

syndrom_karpalniho_tulenelu_inervacni_zona.jpg

 

 

Díky tomuto receptu jsem nemusela na operaci karpálních tunelů

Acylpyrin - 20 tablet
5 listů aloe stromkové - cca 10 dkg - nebo aloe vera
francovku herbu či lesanu - půl litru

Dlouho jsem měla bolesti rukou, hlavně v klidu a nejhorší to bylo v noci... Nevíte kam s rukou, brní prsty a jste každou chvilku vzhůru a ráno nejste schopna udržet drobné věci v rukou, nemáte v nich cit. S obtížností mažete chleba, zamykáte dveře apodobně. Pokud trpíte stejnými obtížemi, tak zkuste můj zaručený recept.

Do půl litru francovky herby (či lesany) nechte luhovat 20 tablet acylpyrinu, aloe rozmixovat a občas protřepte. Po necelém týdnu zcedit a ruce mazat před spaním. Já osobně jsem měla svou medicínu po ruce i v noci.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Marcela - Re: Zvýšení bolesti v kolenou po namazání

17. 6. 2016 15:05

Docela mě to překvapilo, že bolest byla větší. Aloe pracuje zároveň i jako anenstetikum, proto to překvapení. Nevím zda jste dával manželce na koleno ještě mikroten, jedině silné zapaření s vyšší teplotu kolena by mohly způsobit bolesti. Silný zánět v koleně by bylo vysvětlení na bolest, možná i zánět žil. Zkuste jenom mazat několikrát denně a nedávat mikroten.

vera - Super recept

12. 3. 2016 23:11

Normalne na takoveto recepty neverim ale jelikoz jsem mela problemy s rukama, brneni prstu kazdou noc asi 2 mesice a strach z operace tak jsem vyzkousela tento recept.Sice bez hrebicku ale od te doby mam klid.Ted zkusim na bolest ramenniho kloubu, jsem moc zvedava jestli to pomuze.

Elena - Re: Super recept

13. 3. 2016 21:00

A pracujete kazdy den rukami? Lebo zrejme pokial nie su aspon mesiac v klude tak tento recept moc nepomaha..

Elena - karpalny tunel

12. 3. 2016 14:12

Trpnutim a bolestami ruk uz trpim vyse roka. Vyskusala som Milgammu, aloe,acyplpirin a alpu, natieram pravidelne kazdy den dokonca aj v noci lebo sa budim na bolest ruk a ucinok ziadny. Ma niekto skusenost s nechtikovym olejom alebo ortezou? Pracujem rukami v automobilke a rada by som sa vyhla operacii.

mirek - aloe vera stava

15. 2. 2016 1:26

zdravim, mam problem s karpaly, nasel jsem tento clanek. Aloe roslinu doma zadnou nemam, je mozne pouzit treba stavu z aloe vera ? http://www.bylinkuj.cz/index.php?route=product/product&product_id=1275&gclid=CLyW1s3A-MoCFcyRGwodQK8Esw

Marcela - Re: aloe vera stava

15. 2. 2016 17:52

Já mám zkušenosti jenom s čerstvou aloí. Při konzervování pasterizací se mohou vyrušit další složky. Zkuste to, každopádně to škodit nebude i když šťávy dáte víc.

věra - mazání pomáhá

12. 2. 2016 0:14

toto mazání mi pomohlo i na patní ostruhu. Už po prvním namazání se mi pata trochu zlepšila, teď už mám za sebou pětkrát namazání a pata je skoro dobrá. Doporučuji ještě měkké ortopedické vložky, ale ty mi bez mazání nepomohly.

Milena Dlouhá - Acylpyrin s Aloe ?

20. 12. 2015 10:30

Jaký smysl má Acylpyrin s Aloe ? Za mě zkusit bez Acylpyrinu, to je chemie ! Obklad jen na plátýnko, igelit NE !

Marcela - Re: Acylpyrin s Aloe ?

20. 12. 2015 13:03

Acilpyrin je kyselina salicylová, která je výtažkem z kůry vrby bílé (nebo tužebníku, ale vyrábí se také chemicky z kyseliny acetylsalicylové), patří mezi přírodní přípravky používané na léčbu. Čistí póry, odstraňuje zánět, a pomáhá předcházet opětovného vzniku zánětlivých projevů. Takže paní Dlouhá příroda je taky chemie, ale není škodlivá. Chemie je i spojení s aloe, aby tento lék opravdu fungoval. Neblbněte lidem hlavu!, nebo to byl naschvál poškodit.......Je to starý recept, dnes už se nedává igelit, ale mikroten.

Radka - Mazání na karpální tunel

28. 11. 2015 9:45

Dobrý den, musí být použita dle receptu jen Lesana a nebo mohu použít klasickou Alpu?

Božkabolavé koleno - bolavé koleno

2. 5. 2015 11:20

Jsem skalní turistka a poslední dobou mě zlobí koleno-bolestivé vnitřní vazy,asi.Mazání jsem si udělala podle sousedky dala aspirin,jenže zustal na spodu sice rozpuštěný ale sesedlý musím pokaždé zatřepat.Acylpirin se rozpustí uplně?Dík za odpověd.B.

Marcela - Re: bolavé koleno

2. 5. 2015 18:12

Aspirin se špatně rozpouští, takže pokaždé zatřepat. Časem se rozpustí.

Oli - Přemrzlá aloe

1. 1. 2015 11:28

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jestli lze zachránit rostliny aloe, které mi na balkoně přemrzly a případně, jaký je nejlepší postup.
Děkuji.

cassidy - Re: Přemrzlá aloe

25. 3. 2015 21:13

Pokud nemrzly celou zimu, zachránit se určitě dají. Mně namrzla mateřská rostlina i všechny menší, protože jsem je zapomněla dát domů a strávily v prvních mrazech venku asi týden. Moc se netvářily, ale teď se zelenají, jako by se nic nestalo.

Luky - mazanie

20. 2. 2015 8:33

Zdravím,robil som mazanie pre moju pani na karpaly,màm to už týžden v tme.
Teraz to mám zcedit,to znamená že my zostane z toho riedka voda,a mazat to rovno na ruky alebo na gázu a prikladat.Pýtam sa z dôvodu či nebudu pálit dlane e prsty.
Díky za radu..Luky

Marcela - Re: mazanie

20. 2. 2015 17:55

Ano správně zůstane to jako řídká voda. Maže se to na ruce několikrát denně, hlavně při bolesti, třeba i v noci. Nepálí to.

Silvia - karpalny tunele

14. 2. 2015 17:24

Zrovna na to koukam,já to pěkne spletla:-( co ted stým mohu udělat?můžete mě prosím prosím poradit jak to spravit?
Nebo stačí dolít jenom alpy?
Moc děkuji za info

Marcela - Re: karpalny tunele

14. 2. 2015 18:16

Stačí dolít alpu protřepat a druhý den to sceďte, pak už to chce když to začne bolet mazat, mazat a mazat kolikrát to potřebujete, třeba i v noci.

Silvia - karpalny tunele

14. 2. 2015 17:18

Dobrý den,dělala jsem si to na karpáli.Našla jsem recept ale tam bylo 160ml.alpy a 10 acylpirínu a listy s aloe vera.V tehotenstvě mě je sice opíchali ale bolest se vrátila po porodu a to jsem už měla ruku aj v dlaze a nepomohlo. Na víc mám půl letýho prcka a mrzí mě že ho nemužu pro bolest častejc chovat a nosit na rukoch.
Děkuji moc krát za odpověd.

Silvia - karpalny tunele

14. 2. 2015 15:20

Dobrý den,připravovala jsem si mast s aloe vera,můžu se zeptat jakou konzistenci má byt mast? Použila jsem vše okrem hřebíčku a listy jsem rozmixovala,mám to ředší konzistence naspodku jsou zrejmě listy a na hoře se drží zrejme alpa.
Děkuji a už se teším až budu moc mazat